- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablko | 450 |
Mandle (nesolené) | 40 |
Ovesné vločky jemné Emco | 130 |
Rozinky | 40 |
Vejce celé (syrové) | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Puding průměr (prášek) | 15 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 30 |
Vločky ovesné | 55 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 280 |
Rum | 15 |
Flora Gold | 20 |
Dochucovadla:
skořice, hmotnost hotového pokrmu 1220 g
Energetická hodnota celkem: 9773 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 87,
Sacharidy (g): 282,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 133,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 977 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě. Jablka (polovinu z uvedného množství) oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme s jemnými ovesnými vločkami, mletými mandlemi, jedním vejcem a skořicí. Přidáme pokrájené rozinky, které jsme si předem namočili do vody. Těsto vložíme do formy vyložené pečícím papírem. Na náplň si vyšleháme řecké jogurty se 3 žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a rumem. Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh ze 3 bílků. Náplň vlijeme na připravené těsto. Jablka pokrájíme na tenké plátky a poklademe na jogurtovou náplň. Pečeme cca 15 minut na 180°C. Poté přidáme drobenku připravenou z ovesných vloček, pokrájených vlašských ořechů a Flory Gold. Pečeme dalších cca 25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.