TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jablečný koláč z ovesných vloček a řeckého jogurtu

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, hmotnost hotového pokrmu 1220 g

Energetická hodnota celkem: 9773 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 87, Sacharidy (g): 282, SAFA (g): 17, Cukry (g): 133, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 977 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě. Jablka (polovinu z uvedného množství) oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme s jemnými ovesnými vločkami, mletými mandlemi, jedním vejcem a skořicí. Přidáme pokrájené rozinky, které jsme si předem namočili do vody. Těsto vložíme do formy vyložené pečícím papírem. Na náplň si vyšleháme řecké jogurty se 3 žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a rumem. Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh ze 3 bílků. Náplň vlijeme na připravené těsto. Jablka pokrájíme na tenké plátky a poklademe na jogurtovou náplň. Pečeme cca 15 minut na 180°C. Poté přidáme drobenku připravenou z ovesných vloček, pokrájených vlašských ořechů a Flory Gold. Pečeme dalších cca 25 minut.

Fotografie

Hodnocení (38 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 01. 2018 16:52
jemný a vláčný. díky za recept
07. 01. 2018 20:55
Dnes jsem upekla a je výborný.
07. 01. 2018 13:29
No to je super těším se
07. 01. 2018 13:02
Děkuji za pochvalu a jsem ráda, že koláč chutnal. Občas mám při mých pečících experimentech strach, že to bude strávníkům připadat až moc "zdravé" :-) Ale pokud se to osvědčilo, tak budu určitě přidávat i další recepty.
07. 01. 2018 08:56
Tak sem ho upekla,všem moc chutnal.Pochvala autorce
07. 01. 2018 08:26
Upečené,snědené a byla pochvala, kterou předávám autorce
receptu. DĚKUJI
07. 01. 2018 04:42
Zní to lákavě, dneska ho zkusím, čekáme návštěvu :-).
06. 01. 2018 19:00
hlásím, že koláč jsem dneska upekla, jelikož jsem neměla doma řecký jogurt nahradila jsem tvarohem a je to výborné, jen příště dám jen 100g vloček do těsta, bylo na mě zbytečně moc vysoké...
05. 01. 2018 13:31
Teď po vánocích musím toho sladkého trochu ubrat, ale určitě přijde čas, kdy tento recept vyzkouším.
05. 01. 2018 08:27
Koláč musí být super ale přijde mi hodně kalorický. Jedna porce je fakticky 2/3 oběda. A za 2 svačiny. Já jsem třeba z jablek a ovesnych vloček dělala mufky a i ty byly kaloricke ale méně. https://cozkousim.wordpress.com/2017/10/10/115-jablecne-ovesne-muffiny/
04. 01. 2018 22:16
Tenhle koláč co nejdřív vyzkouším. Vypadá dost dobře.
04. 01. 2018 21:23
vypadá báječně, zkusím ho..
04. 01. 2018 18:09
vyzkouším, ale s máslem. Margarín nepoužívám
04. 01. 2018 10:29
někdy později určitě udělám, ale ted si dám od sladkého trochu pauzu
04. 01. 2018 10:03
vyzkouším
04. 01. 2018 09:00
Vyzkouším
03. 01. 2018 00:01
Na sladké teď po Vánocích moc nemám chuť, ale to přijde.
02. 01. 2018 20:47
Tak s tvarohem to bude určitě super
02. 01. 2018 09:28
Místo řeckého jogurt se dá využít i tvaroh. Margarín je tam z důvodu lepšího poměru mastných kyselin, chuťově to není nijak znát a rozdíl oproti máslu bych nepoznala. Ale pokud by vám nějak zásadně vadil, tak se dá samozřejmě použít i máslo.
02. 01. 2018 05:52
vYZKOUŠIM.
01. 01. 2018 22:51
vypadá to zajímavě
01. 01. 2018 22:05
No... taky si myslím, že na margarínu je špatný ten margarín a že jogurt bez tuku fakt není "řecký". Jogurt by se v receptu možná mohl nějak k ostatním ingrediencím hodit, ale margarín - pro mě ani v bezvědomí... :-)
01. 01. 2018 21:30
Fleur 1980: co je špatného na margarínu a řeckém jogurtu?
01. 01. 2018 21:27
To vypadá chutně :-) vyzkouším...
01. 01. 2018 21:09
vyzkouším
01. 01. 2018 20:05
Recept vypada docela dobre, az na ten margarin a "recky" jogurt bez tuku...
01. 01. 2018 19:53
Recept vypadá dobře, uložím na později, třeba se bude hodit:-)
01. 01. 2018 19:49
To vypadá hodně jedle a jsou tam jablíčka. Určitě vyzkouším, i když teď sladké nebude minimálně měsíc.
01. 01. 2018 19:34
Vpadá to dobře.
01. 01. 2018 19:10
Jen bych místo margarínu dala klasické máslo - vzhledem k cukru, rumu atd.
01. 01. 2018 18:57
Teď po svátcích koláče nemusím.
01. 01. 2018 18:43
Vypadá to dobře, určitě ho vyzkouším :-)
01. 01. 2018 12:12
Jablka, skořice, mandle, rozinky, rum - samé dobré věci :-))
01. 01. 2018 09:03
To vypadá lákavě :-)
01. 01. 2018 06:07
Tak ten upeču ó víkendu synovi

Naši partneři